Met *Aziatiche rijstvermicelli en Thaise rijstnoedels -in 3'gaar- gerechten maken die snel klaar zijn, deze als dusdanig serveren of op het einde toevoegen aan gewokte groenten-kip-garnalen, evt. citroengras/gember als kruid en kokosroom.
*Mihoen (of bihoen of rijstvermicelli) is een dunne Chineze noedel gemaakt van rijstbloem. In Thailand bekend als sen mie, in Vietnam als bún, in de Filippijnen als bihon, in Maleisie en Singapore als bee hoon, in Indonesie als bihun of mihoen. Kantoneestaligen kennen het als mai fan en Mandarijtaligen als mi fen.
Vergelijk met:
*Ramen uit de Japanse keuken. Het bestaat uit Chineze noedels geserveerd in vlees- of visbouillon, veelal op smaak gebracht met sojasaus, miso, of toppings zoaals plakken varkensvlees, gedroogd zeewier, menma en bosui. Bijna elke regio in Japan heeft zijn eigen variant van ramen, zoals de tonkutsu van Kyushu en de miso-ramen van Hokkaido.
*Japanse udonnoedel, een tarwenoedel vrij dik en daardaar heerlijk stevig. Dit maakt hem perfect voor Aziatische wokgegerechten met een dikke saus, maar ook in soepen.
*Capellini is het verkleinwoord van capelli wat in Italiaans 'haar' betekent, ook bekend onder de naam 'engelenhaar', wat verwijst naar de ragfijne consistentie van de pasta.
Reacties
Een reactie posten