Doorgaan naar hoofdcontent

Fazant op het menu





Jachtperiode! De fazant ontvellen en reinigen, in stukken snijden en al het vlees, gekruid met peper en zout, goed aanbakken in vetstof. Eerst de poten in de oven laten garen met wat uit, look en marjolein. Daar de borstukken bijleggen om verder te garen. Karkas met nog vlees aan laten inkoken om de saus te maken.

De gegaarde filets voor opdienen nog even 'korsten' in de pan, serveren met rijst en een slaatje. 


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Polenta 'Duchesse'

Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel.     * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola). 

Geitekaas feestelijk

 Een puntpaprika vullen met geitenkaas,  walnoten en bloemenhoning,  15 min in de oven. Gerookt spek even bakken, vullen met geitenkaas en verder garen in de oven. Lekker met spinazie en geroosterde pijnboompitten, bulghur en rozijnen; angevuld met pompoensoep en pannenkoekjes, een volledige maaltijd.                                      

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!