Jachtperiode! De fazant ontvellen en reinigen, in stukken snijden en al het vlees, gekruid met peper en zout, goed aanbakken in vetstof. Eerst de poten in de oven laten garen met wat uit, look en marjolein. Daar de borstukken bijleggen om verder te garen. Karkas met nog vlees aan laten inkoken om de saus te maken.
De gegaarde filets voor opdienen nog even 'korsten' in de pan, serveren met rijst en een slaatje.
Een laagje tomaat met basilicum uit blik, vellen, wortelschijfjes aangefruit in olijfolie, vellen, licht gebakken spek met repen paprika, vellen, geblancheerde broccoli met room erover, velle, tomaat met basilicum en spek; bestrooien met geraspte kaas. Serveren met rauwkost. In een doosje: een portie voor de kleindochter, op te warmen in de microgolf.
Altijd smaakvol! Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!
Blaadjes Rucola (we krijgen een hele zak vol) in de cutter van de keukenrobot mixen (volgens recept 200 g maar ik gebruikte meer) met 90 g olijfolie, 40 g pecorino in stukjes gebroken en 30 g (geroosterde) pijnboompitten + knoflookteentje, afwerken met zwarte peper. Geserveerd met gebakken zalm. VARIANT: walnoten ipv pijnboompitten en in doosjes (portie voor 2 personen) ingevroren.
Reacties
Een reactie posten