Wat vis over? (hier gebakken schartong met venkel/paprika in de oven) Start met look en wortel stoven, voeg bloem-melk-room toe + rest reepjes vis en rest hard gekookt gesneden ei (ragout), kruiden met fleur de sel en gemalen peper. Bladerdeeggebakjes voorverwarmen - vullen -bakken. Serveren met rauwkost.
Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel. * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola).
Reacties
Een reactie posten