Doorgaan naar hoofdcontent

Sint Jacobsnoten en everzwijnragout met geuze Boon, een idee voor de Eindejaarsfeesten.

 

 

 

Sint Jacobsschelp (uit de Aldi vers frigo) aanvullen met pasta penne, bestrooid met parmigiano reggiano, serveren met avocado met schijfje limoen. 

Everzwijnblokjes (Colruyt) goudgeel bakken met ui, oude Geuze (Boon) toevoegen, peper/zout, min 1 u in stoofpot in de oven garen, afwerken met dadelsiroop/balsamico (LOKaal) - appelsiroop (zelfgemaakt) en binden met maïzena. Volgende dag opwarmen met wat Marokkaanse tijm/laurierblad. Serveren met Thai Jasmine witte rijst (Fairtrade), rauw witlof/avocado/mayo en geraspte worteltjes met humus/mango. 

Gebakken appeltjes in boter bestrooien met speltmuësli en serveren met gemengde gewone/vanille yoghurt.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Polenta 'Duchesse'

Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel.     * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola). 

Geitekaas feestelijk

 Een puntpaprika vullen met geitenkaas,  walnoten en bloemenhoning,  15 min in de oven. Gerookt spek even bakken, vullen met geitenkaas en verder garen in de oven. Lekker met spinazie en geroosterde pijnboompitten, bulghur en rozijnen; angevuld met pompoensoep en pannenkoekjes, een volledige maaltijd.                                      

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!