Bereid confituren met de eerste vruchten (rabarber - frambozen - aardbeien ), gebruik minder suiker en laat de vruchten niet lang koken zodat ze nog heel blijven. Heerlijk in zowel brokkel als bladerdeeg. Combinaties zijn mogelijk bvb appel - mango - citroen in deeg 'als in een mandje' serveren bij kruideninfuus (brandnetel, guldenroede) of Kukicha thee met muntblaadjes.
Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel. * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola).
Reacties
Een reactie posten