Doorgaan naar hoofdcontent

Cannelloni pikant met spinazievulling

Cannellonirolletjes vullen met gestoofde (uitgelekte) spinazie gemengd met ricotta-pijpajuin-zout-chilipoeder. Ui stoven in olijfolie, sambal oelek eventjes meebakken, tomatenpulp en verse tomaatjes toevoegen.  Laagje tomaat, gevulde rolletjes en mozarella 30' op 180°C in de oven. Afwerken met paprikapoeder en peterselie.

 
Sambal* is de Indonesische en Maleisische naam voor een condiment en ingrediënt dat traditioneel gezien bestaat uit gemalen pepers.
Sambal oelek: rode pepers, zout en (een beetje) suiker (oelek is wrijven).
Maleisiërs en Indonesiërs geven meestal de voorkeur aan verse sambal boven die uit een potje.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Polenta 'Duchesse'

Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel.     * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola). 

Geitekaas feestelijk

 Een puntpaprika vullen met geitenkaas,  walnoten en bloemenhoning,  15 min in de oven. Gerookt spek even bakken, vullen met geitenkaas en verder garen in de oven. Lekker met spinazie en geroosterde pijnboompitten, bulghur en rozijnen; angevuld met pompoensoep en pannenkoekjes, een volledige maaltijd.                                      

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!