Doorgaan naar hoofdcontent

Delice kokos met vruchten

Brokkeldeeg bedekken met bosbessen, even opgekookt met zelfgemaakte bessenkonfituur. een ei met  weinig suiker opkloppen, ricotta en gemalen kokos toevoegen. Hierop appelschijfjes schikken en afbakken. Wat een heerlijke noten - vruchten smaak, zacht- zoet door de ricotta!

Ricotta* is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapemelk met een milde zacht zoete smaak, bevat een laag zout- en vetgehalte. De naam betekent 'opnieuw gekookt'  en verwijst naar de methode van winning: het wordt gemaakt van de wei die overblijft nadat deze is gescheidenv an de wrongel. Bij verhitting gaat de albumine samenklonteren, bij uitlekken verkrijgt men een witte kaas met  korrelige structuur. 



  




Reacties

Populaire posts van deze blog

Lasagne evenwichtig groenten en spek

 Een laagje tomaat met basilicum uit blik, vellen, wortelschijfjes aangefruit in olijfolie, vellen, licht gebakken spek met repen paprika, vellen, geblancheerde broccoli met room erover, velle, tomaat met basilicum en spek; bestrooien met geraspte kaas. Serveren met rauwkost. In een doosje: een portie voor de kleindochter, op te warmen in de microgolf.

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!  

Pesto met rucola, keuze pijnboompitten / walnoten

Blaadjes Rucola (we krijgen een hele zak vol) in de cutter van de keukenrobot mixen (volgens recept 200 g maar ik gebruikte meer) met 90 g olijfolie, 40 g pecorino in stukjes gebroken en 30 g  (geroosterde) pijnboompitten + knoflookteentje, afwerken met zwarte peper. Geserveerd met gebakken zalm.  VARIANT: walnoten ipv pijnboompitten en in doosjes (portie voor 2 personen) ingevroren.