Doorgaan naar hoofdcontent

Delice kokos met vruchten

Brokkeldeeg bedekken met bosbessen, even opgekookt met zelfgemaakte bessenkonfituur. een ei met  weinig suiker opkloppen, ricotta en gemalen kokos toevoegen. Hierop appelschijfjes schikken en afbakken. Wat een heerlijke noten - vruchten smaak, zacht- zoet door de ricotta!

Ricotta* is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapemelk met een milde zacht zoete smaak, bevat een laag zout- en vetgehalte. De naam betekent 'opnieuw gekookt'  en verwijst naar de methode van winning: het wordt gemaakt van de wei die overblijft nadat deze is gescheidenv an de wrongel. Bij verhitting gaat de albumine samenklonteren, bij uitlekken verkrijgt men een witte kaas met  korrelige structuur. 



  




Reacties

Populaire posts van deze blog

Polenta 'Duchesse'

Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel.     * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola). 

Geitekaas feestelijk

 Een puntpaprika vullen met geitenkaas,  walnoten en bloemenhoning,  15 min in de oven. Gerookt spek even bakken, vullen met geitenkaas en verder garen in de oven. Lekker met spinazie en geroosterde pijnboompitten, bulghur en rozijnen; angevuld met pompoensoep en pannenkoekjes, een volledige maaltijd.                                      

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!