Pasta koken en gestoofde courgette (met schil) + pijpajuin/peterselie toevoegen; nog een lepeltje mascarpone en is klaar. Lekker ook met gebakken omelet als eiwitbron. De volgende dag spinazie stoven in olijfolie, restje pasta toevoegen; in dezelfde pan geitekaas in schijven bakken (besprenkelen met chili-olie + gemalen peper) evenals gehalveerde tomaten (+ tijm).
Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel. * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola).
Reacties
Een reactie posten