Doorgaan naar hoofdcontent

Ongecompliceerde rijstballetjes en Arancini, met maïs v/d Groentelaar.

Met een restje gekruide rijst (+ maïs!) balletjes maken, in ei-bloem-paneermeel wentelen, bakken in maïsolie. Voor deze Arancini in het midden fetta en tomatensaus toevoegen, en serveren met krulandijvie, schijfjes peer en ketchup, een smaakbom! 

      

Rijstballetjes

 

Siciliaanse Arancini 
   
 
    
Arancini* gefrituurde Siciliaanse rijstballetjes, ook wel risottoballetjes genoemd, worden als streetfood verkocht, maar staan ook regelmatig op de menukaart in restaurants. Er bestaan maar liefst 30 soorten waaronder de arancini bianchi, gevuld met ham en mozzarella. De bekende soort blijft de arancini rossi gevuld met ragu en mozzarella (uit culinaire Ambiance).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Polenta 'Duchesse'

Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel.     * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola). 

Geitekaas feestelijk

 Een puntpaprika vullen met geitenkaas,  walnoten en bloemenhoning,  15 min in de oven. Gerookt spek even bakken, vullen met geitenkaas en verder garen in de oven. Lekker met spinazie en geroosterde pijnboompitten, bulghur en rozijnen; angevuld met pompoensoep en pannenkoekjes, een volledige maaltijd.                                      

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!