Doorgaan naar hoofdcontent

Citroengras als smaakmaker bij risotto / zalm

Risotto rijst: worteltjes roerbakken met rijst, en garen. Erwtjes (na 10 min koken) en als smaakmakers citroengras (voor serveren verwijderen), kruiden (curcuma, komijn, peper) + partje citroen toevoegen. Zalm en kabeljauw bakken. Heerlijk casual met ketchup of oosters met sesam en soyasaus.

 
  
*Citroengras of sereh uit de grassenfamilie, wordt gebruikt in de Aziatische keuken en heeft een friszure, citroenachtige smaak. Het wordt meegekookt of -gestoofd in gerechten, waaruit ze voor consumtie verwijderd worden. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lasagne evenwichtig groenten en spek

 Een laagje tomaat met basilicum uit blik, vellen, wortelschijfjes aangefruit in olijfolie, vellen, licht gebakken spek met repen paprika, vellen, geblancheerde broccoli met room erover, velle, tomaat met basilicum en spek; bestrooien met geraspte kaas. Serveren met rauwkost. In een doosje: een portie voor de kleindochter, op te warmen in de microgolf.

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!  

Pesto met rucola, keuze pijnboompitten / walnoten

Blaadjes Rucola (we krijgen een hele zak vol) in de cutter van de keukenrobot mixen (volgens recept 200 g maar ik gebruikte meer) met 90 g olijfolie, 40 g pecorino in stukjes gebroken en 30 g  (geroosterde) pijnboompitten + knoflookteentje, afwerken met zwarte peper. Geserveerd met gebakken zalm.  VARIANT: walnoten ipv pijnboompitten en in doosjes (portie voor 2 personen) ingevroren.