Doorgaan naar hoofdcontent

Restje worst in Witloftaartje of Pasta/spinazie/Provolone.

Witlof stoven in boter + weinig suiker, bladerdeeg beleggen, restje worst en picant geraspte kaas toevoegen, afbakken. Pastaschotel (even spinazieblaadjes met capellini meekoken), garneren met roergebakken koolrabi en venkel, gesneden worst en picant gerapste kaas* toevoegen.

      

    

   

*Provolone behoort tot de gekneden kazen (formaggi a pasta filata). Er bestaan 2 soorten: Provolone dolce is de milde variant met kalfsstremsel en wordt jong gegeten. Prolone piccante, door gebruik van geitestremsel of schapestremsel en een rijpingsproces van min 3 maanden, smaakt pittiger. 
Verkrijgbaar in allerlei vormen oa meloenvorm.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Noorse keuken intrigeert

    Ontbijt met mild gepekelde haring, smoked fish, bruine kaas, veel groentjes en tal van granen -ook havermoutpap- zelfgemaakte sappen en confituren. Wij bereiden maaltijden met oa zalm uit de naburige shop; en hier durven we rauwe zalm te eten, *sashimi ( Japanse gerecht van rauwe vis, traditioneel wordt zalm niet als sashimi gegeten omdat deze vis ook in zoetwater leeft, maar vandaag wordt zalm wel gebruikt, na kort te zijn bevroren).                Food outside - coffee & tea - some sweets

Tasty ovenschotel van laagjes aubergine-rijst ea. groenten van de Groentelaar

Ovenschotel bedekken met in olijfolie gebakken aubergineschijven, gegaarde rijst met curry / kippevocht, gebakken kip, tomaat en gebrokkelde Turkse kaas; 20 min 200°C. Rode spitskool roerbakken + schijfjes appel als garnituur. Very tasty!                  

Cannelloni/pompoen en lasagne/courgette in 1 moeite (groentjes v/d Groentelaar)

Een beboterde ovenschotel bedekken met ui/passata en met de vellen lagen schikken, denk aan paprikarepen en/of gele tomaat + passata, en courgette + witte saus. In een tweede schotel tegelijk gevulde ricotta & verse basicicum gevulde rolletjes bedekken + passata, afwerken met pompoenschijven, bedekken met It. kaasschilfers; klaar voor de oven!     LASAGNE          CANNELLONI   v