Mosselen garen met ui en selder. In een pan pompoen stoven en hierbij zalm pocheren, zamen met garnalen; enkel de pompoen mixen en wat room toevoegen. Afwerken met look/zout, peper en curcuma. Aan de geurige saus de mosselen uit e schelp toevoegen, samen met stukjes selder. Heerlijk met donker waldkornbrood.
Polenta* koken in zout water en mengen met gestoofde groente bvb venkel, in metalen ring tot een pasteitje vormen en bestrooien met kaas voor korsten in de oven. Denk aan Hertoginneaardappelen of pureepasteitjes. Origineel en aanvullend bij een kleurrijke rijstschotel. * Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gemalen graan. Het kan geserveerd worden als pap of puree. Later kwam daar griesmeel van maïs voor in de plaats. Tevens bekend in Ticino (Zwitserland) en Oostenrijk., maar ook bekend in Argentinië, Brazilië en Uruguay (Latijns Amerika). Zie ook Mamaliga (Roemenië), Fufu (West en Centraal Afrika), Funchi (Nederlands Antillen), Funge (Angola).
Reacties
Een reactie posten