Doorgaan naar hoofdcontent

Herfstesserten met kweeperen, peren, druiven, frambozen.

Kweeperen wassen, in stukken snijden en koken, en het sap met suiker tot gelei koken.  Serveren bij pannenkoek, op Galle brood, als zoetstof in gebak. Verse peren op bodem van kaastaart. Assortimentbord met verse druifjes. Koekjesdeeg met pudding/room laag en verse frambozen.

 

* GALLE Sabbat brood met bloem-gist-zout-suiker-geel van ei-afwerken met wit van ei en sesam.

* KAASTAART Basis is een uitgerold brokkeldeeg met kweeperengelei als zoetstof. Hierop verse peren zetten. Overgieten met een kaasmengsel: eigeel met suiker opkloppen-plattekaas-vanillepoeder-opgeklopt eiwit. In de ronde vormen nog extra amandelschilfers toegevoegd.

* KOEKJESDEEG Italiaanse koekjes fijnmaken met deegrol en hier ongezouten boter aan toevoegen, laten opstijven in de frigo,  hierop een mengsel van pudding en opgeklopte room, afwerken met frambozen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lasagne evenwichtig groenten en spek

 Een laagje tomaat met basilicum uit blik, vellen, wortelschijfjes aangefruit in olijfolie, vellen, licht gebakken spek met repen paprika, vellen, geblancheerde broccoli met room erover, velle, tomaat met basilicum en spek; bestrooien met geraspte kaas. Serveren met rauwkost. In een doosje: een portie voor de kleindochter, op te warmen in de microgolf.

Groenten - Groentelaar - Huttestraat, Pepingen

Altijd smaakvol!  Paddestoelen bij gebakken zalm, geraspte  wortel - rode biet bij een pasta / ham met kaassaus of bij tortilla, Vichi wortelen + erwtjes uit peulen met spek / chipolata, tempura koolrabi bij inktvisringen en losse groene koolbladeren in de wok met aardappeltjes en worst. Lode geeft ons een notenbrood van t'BRUUT mee en dat smaakt heerlijk!  

Pesto met rucola, keuze pijnboompitten / walnoten

Blaadjes Rucola (we krijgen een hele zak vol) in de cutter van de keukenrobot mixen (volgens recept 200 g maar ik gebruikte meer) met 90 g olijfolie, 40 g pecorino in stukjes gebroken en 30 g  (geroosterde) pijnboompitten + knoflookteentje, afwerken met zwarte peper. Geserveerd met gebakken zalm.  VARIANT: walnoten ipv pijnboompitten en in doosjes (portie voor 2 personen) ingevroren.